Marcel Terlouw | Fotografie en Video

 

 

Informatie Leven, werken, leren, vrije tijd, duurzaamheid, omgeving en wonen. Mijn specialiteit is om sterke en geëngageerde beelden te maken van het leven van mensen uit deze tijd. Mijn manier van werken kenmerkt zich door betrokkenheid bij mijn onderwerp en opdrachtgever, niet opvallend aanwezig zijn, kennis van en inzicht in het onderwerp en het gebruik van fotografie in gedrukte en digitale media.
Sinds 1987 ben ik professioneel fotograaf. Enkele jaren geleden ben ik mij gaan toeleggen op het maken van korte filmpjes over mensen (beeldprofiel) en onderwerpen, zoals de energietransitie, duurzaamheid en wetenschap. In opdracht van zelfstandigen, non profit- en overheids instellingen en bedrijven. Tevens geef ik cursussen en workshops aan onderwijsinstellingen, bedrijven en creativiteitscentra.
Beeldprofiel: Een door mij ontwikkeld product. Een kort "filmpje" van ongeveer één tot 4 minuten bestaande uit foto's of film , dat een persoonlijk beeld geeft van een persoon of klein bedrijf ( https://vimeo.com/manage/videos/297724249 )

Fotografie/Video: Ik werk vooral in opdracht van overheids- en non profit instellingen, bedrijven, particulieren, kranten en tijdschriften, vormgevings- en reclamebureaus. (voorbeeld:  https://vimeo.com/manage/videos/696872266

Naast fotografie in opdracht heb ik een aantal projecten uitgevoerd: Het Binnenhof (expositie en boek over het Binnenhof in Den Haag), Nicaragua (een foto tentoonstelling over plaatselijke initiatieven op het gebied van ontwikkleingswerk in Nicaragua), Het kind van Weere Keer (een foto tentoonstelling over een kunstproject van kinderen met en zonder verstandelijke beperking), Landschappen (diverse tentoonstellingen in onder meer Nieuwkoop, Leiden, Rotterdam met landschaps foto's). 

Fotoboek: in februari 2023 verscheen mijn fotoboek: Observaties in zwart wit, over structuren, patronen, herhalingen en sequenties in natuur en landschap. ISBN:9789464378108.

Onderwijs: Ik geef les in de fotografie aan cursusinstellingen, onderwijsinstellingen en workshops voor bedrijven en instellingen, waar onder de Fotovakschool.

Mijn specialisaties zijn documentaire-, reportage-, portret-, Interieur- landschaps- en natuurfotografie en video.

Enkele opdrachtgevers, heden en verleden:

Ministerie van OCW, Ministerie van Volksgezondheid, Dak kindercentra (Den Haag), Achmea, Pharmaceutisch weekblad en diverse andere (vak) tijdschriften, Vormgevings- en reclame bureaus, Object&co, gemeente Leiden, VU University Amsterdam.

Ik ben lid van Dupho, (Dutch Photographers, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.) 

e-mail: marcelterlouw.fotografie@gmail.com

Linked Inn

Facebook

Instagram

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston